Welkom op de Dyslexie Toolbox! Dé plek om ervaringen en tips uit te wisselen met andere jongeren met dyslexie. Maak gebruik van Hyves-tools, forum, voorleesfunctie en spellingtool. Lees meer bij Info.

Tip: 'Vrijstelling' voor Frans of Duits in het VO

vmbo-leerlingen

Op het vmbo is het niet wettelijk verplicht om naast Engels twee vreemde talen te volgen. Veel scholen hebben dit zelf verplicht gesteld en kunnen dus ook zelf weer vrijstelling verlenen voor Frans of Duits.

havo/vwo-leerllingen

In de onderbouw van havo/vwo is het verplicht om naast Engels, ook Frans en Duits te volgen. Als er een zeer gegronde reden voor is, kán een school toestemming geven om Frans of Duits te vervangen door een aangepast lesprogramma. De school is hiertoe niet verplicht.

Een gegronde reden is als je door je dyslexie naar een lager schoolniveau dreigt te moeten, terwijl je verder wél de capaciteiten hebt voor havo/vwo. Veel scholen zijn niet op de hoogte van deze mogelijkheid.

Meer informatie is te vinden op www.masterplandyslexie.nl (zoeken op vrijstelling) en op www.steunpuntdyslexie.nl.

 

Pijl naar links Terug naar Eerste hulp bij vreemde talen

Pijl naar links Terug naar Tips voor school

Inloggen

Log in om Hyves-tools te kunnen gebruiken.
   

OnthoudenNog geen inlog?
Meld je hier aan!


Wachtwoord vergeten.Balans Digitaal
Steunpunt Dyslexie
A A A
Tekstgrootte
Home
Helpdesk
Forum
Print
Stuur door

Disclaimer

De informatie op deze site wordt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Onjuistheden of onvolkomenheden kunnen wij echter niet uitsluiten. lees verder